Domijn

Goedemiddag team Fitbit,

Hier vind je een aantal aanvullende instructies voor je Fitbit.

Onnauwkeurige metingen

Er kwamen wat wisselende geluiden over de nauwkeurigheid van de metingen door de Fitbit. Er zijn een aantal oplossingen hiervoor. 
1. Aan welke arm draag jij de Fitbit? Is dit jouw dominante arm (rechts voor rechtshandig en links voor linkshandig) of juist niet? Door dit in te voeren in de gegevens van Fitbit wordt de registratie nauwkeuriger. Instructies vind je in Links- of rechtshandig.
2. Is er activiteit gemeten terwijl jij helemaal niet bewogen hebt. Dan is dit (mits het echt om activiteit gaat en niet een aantal stappen) te verwijderen. Kijk voor een instructie in Niet gemaakte activiteit verwijderen.
3. De grote van jouw passen bepalen de afstand. Zit er een verschil in loopafstand tussen de Fitbit en jouw hardloopapp? Dan kun je overwegen om je eigen paslengte op te meten en deze handmatig in te voeren. Instructies vind je in Paslengte aanpassen.
Toen ik vanmorgen terug fietste heb ik tijdens het fietsen op mijn Fitbit gekeken en bij mij telt hij wel stappen. Dit kan met het wegdek te maken hebben (een hobbelige ondergrond heeft effect op de fitbit). Dit is niet alleen mijn ervaringen, maar dit lees ik ook terug op internet. Check dit voor jezelf de eerst volgende keer dat jij op fiets zit voor jezelf.
 
Meldingen wanneer je wordt gebeld
De een vindt het juist prettig, de ander totaal niet. Wil jij de meldingen dat je wordt gebeld, wanneer je een bericht binnen krijgt (dit geldt voor sms berichten) en/of agenda-meldingen aan of uit zetten? Volg dan de instructie Meldingen aan of uit.
Zit je in een vergadering of de bioscoop en wil je geen meldingen ontvangen. Hou dan het knopje van je fitbit lang ingedrukt. Dan zet hij alle notificaties uit (of aan). Dit geldt ook voor de 250 stappen notificatie. 
 
Activiteit automatisch registreren
Dit Fitbit weet niet het verschil tussen wandelen en hardlopen, maar wel tussen lopen en bijvoorbeeld aerobic (of een andere sportschool activiteit). Wil je dat de fitbit dit automatisch herkent en registreert? Volg dan de instructie automatische activiteit herkenning.
 
Zijn er na het lezen van deze instructies nog vragen? Schroom niet om ze te stellen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan ook op mijn blog. 
 
Veel beweegplezier!
Met vriendelijke groet,

Susan Verbeek
Vitaalcoach