Als beginnend ondernemer vond ik het heerlijk. Thuis werken. Ik kon opstaan wanneer ik wilde, tussen het werk door een wasje draaien en lekker met m’n laptop op de bank.

Ritme

Het was fijn om geen wekker te hoeven zetten. Niet dat ik laat naar bed ging, maar wat extra slaap kon ik wel gebruiken. Tot ik op een gegeven moment niet meer uitgeslapen, maar vermoeid opstond. Het was gebeurd met het bijslapen, ik had weer ritme nodig.
Doordat ik geen vast dag- en nachtritme had, sliep ik minder diep. Overdag voelde ik me suffig en was ik niet echt scherp. De wekker ging weer aan.

Afleidingen van thuis

De volgende fase werd het thuiszijn. Het huishouden werd steeds meer een afleiding, in plaats van dat het zo efficiënt was. Ik deed van alles een beetje of ik deed zelfs meer aan het huishouden dan aan mijn werk. Aan het eind van de dag had ik niet echt een productief gevoel.
Naast de productiviteit miste ik het om onder de mensen te zijn en de deur uit gaan. Mijn huis is een heerlijke plek, maar mijn wereldje werd wel heel klein zo. Dit kon niet de vrije, bruisende wereld van het ondernemen zijn.

Flexwerkplek

Ik ging opzoek naar een flex-werkplek. Ik wilde in ieder geval de deur weer uit en niet afgeleid worden door een uitpuilende wasmand. Ik vond de flex-werkplek De Derde Verdieping van GoalGorilla. Het enige wat hiervoor vereist was, was een aanmelding. Als startend ondernemer vond ik dit ideaal. Ik kon gratis gebruik maken van wifi, koffie en thee en tijdens de lunch kon ik bij de Gorilla’s aanschuiven. Wel met mijn eigen lunch dan.

Mijn werkplek

Dit bleek een schot in de roos. Als ik op m’n fiets stap, voelt het alsof ik naar mijn kantoor ga.  Het is een fijne werkplek met uitzicht op de oude markt. Ik kan me er goed focussen en ik werk productiever dan thuis. Af en toe staar ik uit het raam om me te ontspannen of om na te denken. Tussen de Gorilla’s is het ook te gek. In de pauze lunch is samen met hen en af en toe waag ik me aan een potje tafeltennis. Die Gorilla’s hebben serieuze skills!
En als het met bakken uit de lucht komt? Dan werk ik lekker een dagje thuis. Gewoon omdat het kan.

Share This