Bijeenkomst Vitaliteit regio Zwolle

Tijdens deze bijeenkomst stond de vraag centraal: Wat kunnen wij bijdragen aan een vitale Regio Zwolle in 2020? Vanuit verschillende invalshoeken werd deze vraag beantwoord. Zo werd er gesproken over sport, vitaliteit in de zorg, voeding en sloten we af met een persoonlijk verhaal van twee helden die de Kilimanjaro hadden beklommen. Dat is pas vitaliteit! 

 

Duurzame inzetbaarheid

Mijn presentatie ging over duurzame inzetbaarheid: vergrijzing op de arbeidsmarkt in combinatie met steeds snelere (technologische) vernieuwing. De laatste jaren is er flink wat veranderd op de arbeidsmarkt. Er wordt steeds meer geautomatiseerd en steeds meer werknemers worden geconfronteerd met (nieuwe) technologie. Deze ontwikkeling is niet meer te stoppen en lijkt steeds sneller te gaan.

Dit heeft flink wat gevolgen voor werknemers. Banen veranderen, verdwijnen. Als werkgever is het belangrijk om de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers mee kunnen gaan in deze veranderingen en dat zij zich vitaal blijven voelen. Ook omdat ze wellicht langer moeten doorwerken dan hun ouders. Ik vertelde waarom het belangrijk is voor een werkgever om zich in te zetten voor vitale medewerkers (ook voor zijn eigen belang) en hoe hij dit kan doen.

Ben je opzoek naar een positieve, inspirerende spreker op het gebied van vitaliteit? Neem dan contact met mij op. 

 

Fotocredits: Theo Smits  

In het kort

  1. De week van de vitaliteit
  2. Ondernemers onder elkaar
  3. Regio Zwolle
  4. Doel: Sprekers op het gebied van vitaliteit inspireren ondernemers uit de regio Zwolle
  5. Mijn bijdrage: het belang van gezonde medewerkers en de veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt