Humanitas Twente

De vrijwilligerscoördinatoren zijn de hele dag bezig met het koppelen van vrijwilligers aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit betekent veel onderweg zijn en veel persoonlijk contact. De hele dag sta je “aan”. Als vrijwilligersorganisatie hebben zij veel oog voor de vrijwilligers, gaat het goed met hen, dan kunnen zij de mensen die hulp nodig hebben het beste ondersteunen. Maar hoe zit het eigenlijk met de coördinatoren zelf? Door deze vraag kwamen Patricia Olthof en ik in contact. Het was tijd om ook de vrijwilligerscoördinatoren een steuntje in de rug te bieden. Want goed voor anderen willen zorgen betekent eerst goed voor jezelf zorgen.

 

Workshop: Fit lijf, fris hoofd

Tijdens de twee uur durende workshop deden de deelnemers opdrachten voor meer zelfinzicht. Aan de hand van vragen en opdrachten werden ze bewust welke factoren van invloed zijn op hun vitaliteit en op welke manier ze konden zorgen voor meer vitaliteit. De kleine groep zorgde voor een veilige leeromgeving.
Tussen de opdrachten kwamen praktische oefeningen. Sommige oefeningen voor ontspanning en anderen juist om lekker actief te worden. Alle oefeningen samen zorgde ervoor dat de deelnemers leerde luisteren naar hun eigen slimme lijf. Want wie weet er nou beter wat goed is voor iemand, dan die persoon zelf.


Resultaat

Voor de meeste deelnemers was een groot deel van de kennis al aanwezig. Toch is het goed om naar jezelf te blijven kijken en je bewust te blijven van wat werkt voor jou als deelnemer. En hier vervolgens ook (weer) actief mee aan de slag te gaan. De automatische piloot gaat uit, en jij gaat aan. Van een andere deelnemer krijg je een mooi inzicht. Of je merkt dat lekker bewegen je toch echt even wat losser en fitter maakt.

Reacties van een aantal deelnemers:

  • Fijn om ervaringen met elkaar te delen. Zo kunnen wij als collega’s elkaar er ook scherp op houden.
  • Eigenlijk weet je het wel en toch is het soms lastig om het vol te houden.
  • Verfrissende workshop.

Benieuwd wat ik voor jouw werknemers kan betekenen? Neem dan contact met mij op. 

In het kort

  1. Twee workshops met in totaal 16 deelnemers
  2. Opdrachten voor (meer) zelfinzicht gecombineerd met fysieke oefeningen
  3. Doel: vitaliteit van de medewerkers bevorderen
  4. Belangrijkste uitkomst: zelfkennis is er wel, maar een valkuil ligt snel op de loer. Maak gebruik van de betrokkenheid en kwaliteiten van je collega’s