Wijkracht Academie

De wijkracht Academie is het platform voor ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak voor medewerkers en vrijwilligers van Wijkracht. Daarnaast bieden zijn trainingen en workshop aan, aan inwoners van de gemeenten waarin Wijkracht werkzaam is. De professionals en vrijwilligers van wijkracht zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen meedoet, meetelt en omziet naar elkaar. Kortom zij hebben het beste met anderen voor. Maar hoe zit dat eigenlijk met de medewerkers en vrijwilligers zelf? Hoe goed zorgen zij voor zichzelf en hoe vitaal voelen zij zich? Deze vraag was het begin van de workshop: Fit lijf, fris hoofd.

 

Workshop: Fit lijf, fris hoofd

Tijdens de twee uur durende workshop deden de deelnemers opdrachten voor meer zelfinzicht. Aan de hand van vragen en opdrachten werden ze bewust welke factoren van invloed zijn op hun vitaliteit en op welke manier ze konden zorgen voor meer vitaliteit. De kleine groep en het soms bespreken aan de tafel met nog één of twee anderen, zorgde voor een veilige leeromgeving.
Tussen de opdrachten kwamen praktische oefeningen. Sommige om te ontspannen en anderen juist om lekker actief te worden. Alle oefeningen samen zorgde ervoor dat de deelnemers leerde luisteren naar hun eigen slimme lijf. Want wie weet er nou beter wat goed is voor iemand, dan die persoon zelf.


Resultaat

Voor de meeste deelnemers was een groot deel van de kennis al aanwezig. Toch is het goed om naar jezelf te blijven kijken en je bewust te blijven van wat werkt voor jou als deelnemer. En hier vervolgens ook (weer) actief mee aan de slag te gaan. De automatische piloot gaat uit, en jij gaat aan. Van een andere deelnemer krijg je een mooi inzicht. Of je merkt dat lekker bewegen je toch echt even wat losser en fitter maakt. 

Reacties van een aantal deelnemers:

  • Goede, rustige uitleg. Bewust geworden van eigen “handelen”. Je straalt zelf ook rust en vitaliteit uit.
  • Het was goed om te ervaren en na te denken waar je op dit moment staat in ’t leven.
  • Ik voelde me bij aanvang moe en nu voel ik de energie weer stromen! Dus het heeft me wel wat opgeleverd. Ik denk dat vooral het bewegen mij goed heeft gedaan. En het uitwisselen aan tafel was goed.

Benieuwd wat ik voor jouw werknemers kan betekenen? Neem dan contact met mij op. 

In het kort

  1. Twee workshops met in totaal veertien medewerkers en vijf vrijwilligers
  2. Opdrachten voor (meer) zelfinzicht gecombineerd met fysieke oefeningen
  3. Doel: vitaliteit van medewerkers en vrijwilligers bevorderen
  4. Belangrijkste uitkomst: (hernieuwde) bewustwording zet aan tot actie